30.1.2021 16:55
Yleisurheilu huippu- ja aikuisurheilijat

Huippu- ja aikuisurheilijat

Vaikka suurimmalle osalle jäsenistämme urheilu on hauskanpitoa ja omasta kunnosta huolehtimista, täytyy muistaa, että urheilussa on kuitenkin perimmiltään kyse oman itsensä ja kilpakumppaneiden voittamisesta. Kaikista ei tule huippuja, mutta me Karhussa haluamme tarjota mahdollisuuden niille, jotka tahtovat tavoitella tietä huipulle. Toistuvasti olemme siinä onnistuneetkin. Todisteena mm. maamme viimeisimmät kestävyysjuoksun olympiamitalit tuojanaan Kaarlo Maaninka, joka jatkaa hienoa tulostehtailua aikuisurheilun puolella.

Tällä hetkellä valtakunnallisella huipulla vaikuttavat seuran kasvatit, pikajuoksija Aleksi Ala-Prinkkilä ja moukarinheittäjät Suvi ja Veikka Koskinen. Aleksi opiskelee Ruotsissa, eikä siten enää edusta Karhua, mutta Koskiset pukevat säännöllisesti arvokisoissa ylleen Karhun vihreät sävyt. Kuluneelta kaudelta meriittilistalta löytyvät mm. Kalevan kisojen pronssi ja Suomen tilaston 4. sija.

Aikuisurheilija –titteli syrjäytti aiemman veteraaniurheilija – termin. Tällöin siis puhutaan ikäluokista 35 vuodesta ylöspäin. Tällä saralla Karhu on niittänyt menestystä erityisesti heittolajien ja kestävyysjuoksun puolella. SM-titteleitä on sen verran paljon, että kaikkia ei kannata tässä edes luetella.